Klicka tillbaka här!

Rent vatten till byn Bubera och de nya bosättningarna

Allt som berör arbetet med vatten till Bubera kommer att finnas här.
Planering och beräkningar av projektets kostnad, startar när projektet före är färdigt.
Var med, ge ditt stöd med din gåva på Bankgiro 473-1584 eller Swich-nummer 123 667 26 38

Vi ber om hjälp!

Vattnet i Bubera idag till att dricka, till matlagning och tvätt av kläder och kropp.
Vi vill stödja och ge våra vänner hopp om att vattenförsörjningen ordnas eller förbättras. Rent vatten betyder en annan situation för sjukvården och mindre lidande för befolkningen. Visste du att det dör fler barn av orent vatten än i krig.
Vi ber därför om ekonomisk hjälp från alla som vill stödja detta arbete. Att ge de återvändande flyktingarna och ortsdbefolkningen i Mugara rent vatten i tillräcklig mängd.
Vattnet i Bubera idag.

En resa i västra Burundi!

Vi åker på branta och krokiga vägar uppe i bergen, i västra Burundi. Vår chaufför gör så gott han kan för att parera alla gropar och stenar men trots fungerande bilbälten är det bäst att hålla sig fast i sätet.
Vi kommer in i en by, där vi passerar människor, djur och byggnader. Chauffören berättar att här finns så vitt han vet, inte någon möjlighet att få rent vatten, allt vatten är infekterat. Befolkningen lider av svåra infektioner, dödstalen är mycket höga och hundratalet barn dör varje månad före fem års ålder.
Vi vet att byn har en befolkning på mellan 20- och 30 000 invånare. Mina tankar börjar snurra. Mellan 20- och 30 000 personer och inte en enda vattentäkt som är ren! I jämförelse handlar det om en mindre svensk kommun. Tänk dig Arvika, Värnamo, Ekerö, Karlskoga, eller platsen där du bor, utan tillgång till rent vatten.
Medan vi kör vidare, kan jag inte släppa tankarna som bitit sig fast. Det formar sig en bön: Gud ge oss möjligheter! Herre öppna en dörr för att också den här byn ska få rent vatten! Parallellt med bönen går mina tankar vidare. Vilket ansvar har vi i Sverige för att det finns platser i vår värld utan tillgång till rent vatten som ger hälsa och ett gott liv? Vad kan vi göra? Vad bör vi göra?
Tanken kommer att det finns tre möjliga svar: Antingen gör man något, eller så sänder man något, eller så är man olydig. Vi har alla ett ansvar för människor som lider. Vill vi lyda så behöver vi antingen själva göra något eller ge någon annan den möjligheten.
Inom Burundi-Hjälpen vill vi arbeta med lokala partners. Vi investerar då i hela samhällets framtid, en viktig del av arbetet, den mest progressiva och hållbara strategin man kan tillämpa.
Men alla kan vara med och ge dem förutsättningar och möjligheter. Vi kan alla ta ansvar för att de får de resurser som krävs, för att ge människorna ett bättre liv.
Bilen kör vidare och mina funderingar allt mer personliga. Hur mycket av min tid präglas egentligen av fokus på detta? Hur mycket av mina pengar och min tid ger jag för att människorna i byar som den vi just passerat kan få ett liv utan alla de sjukdomar som orent vatten ger? Vilka justeringar kan jag göra? Tankarna leder mig återigen in i en bön: Gud hjälp mig!
/ Uno Gustafsson
Insamlingsansvarig, Burundi-Hjälpen
Burundi-Hjälpen vill stödja och ge våra vänner hopp om att vattenförsörjningen ordnas eller förbättras. Rent vatten förändrar situationen, mindre lidande för befolkningen. Visste du att det dör fler barn av orent vatten än i krig.
Vi ber därför om ekonomisk hjälp från alla som vill stödja detta arbete. Att ge de återvändande flyktingarna och ortsbefolkningen i Rumonge provinsen rent vatten i tillräcklig mängd.

Sänd din/era gåvor till:

Burundi-Hjälpen, Bankgiro 473-1584 eller Swich-nummer 123 667 26 38

Märk din inbetalning "Vattenproj."
Till sidans topp